
Değerli okuyucu, biz Sakarya’nın Akyazı ilçesinde görev yapan öğretmenleriz.Pandemi sürecinde öğrencilerimize uzaktan eğitim ile ulaşmaya ve eğitime devam etmeye çalıştık. Ancak hepimiz eğitimde teknolojiyi kullanmanın öğrencilerimizde ekran bağımlılığı, konsantrasyon eksikliği, sosyal iletişim kuramama gibi etkilerini gözlemledik. Müfredat dışında etkinlik yapmadığımız, öğrencileri veya birbirimizi harekete geçiremediğimiz çoğu kez bu sistemin zararı faydasını geçti.
Teknolojinin içine doğan çocuklarımıza göre biz yetişkinler teknoloji ve internet ile ilgili faydalı veya zararlı şeyleri fark etmekte geç kalıyor, birkaç adım geriden geliyoruz. Hal böyle olunca da çocuklarımıza sanal dünyada iyi ve kötü, faydalı ve zararlı ayrımını yapmada yeterince yardımcı olamıyoruz. Bizim istemediğimiz içeriklerle vakit geçirebiliyorlar. İşte bu noktada yapmamız gereken bir şey var; dijital dünyada kendi alanımızı, hatta Sertaç Güngör’ün ifadesiyle ”kendi mahallemizi” oluşturmak. Hem çocuklarımızı kaliteli ve güvenli içeriklere yönlendirmeliyiz, hem bu içerikleri de bulmamız, üretmemiz veya temin edebiliyor olmalıyız.
Bu nedenlerle kendimizi geliştirmeye çalışmak ve müfredat dışında çalışmalar da yapabilmek amacıyla farklı etkinlikler deniyoruz. Öğrencilerimize ve birbirimize faydalı olabilmek için öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle birlikte çalışacağımız bir alan oluşturmuş olduk. Eğitim, edebiyat, düşünce, sanat, teknoloji gibi alanlarda farklı fikirler ve tecrübeler okuyup paylaşabileceğimiz bu sayfada kendi okulumuzdaki ve diğer okullardaki öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yazılarını yayınlamayı düşünüyoruz.
Peki burada yayınlayacağımız yazıların içeriği ne olacak?
Ana temamız eğitim ve kültür sanat olmak üzere öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz kendi ilgi alanları ile ilgili yazılarını bize gönderebilirler. Bu ilgi alanlarından ilk akla gelenler şöyle sıralayabiliriz:
Davranış gözlemleri,
Eğitim ve gelişim üzerine fikirler,
Kitap veya film inceleme,
Bilimsel makale,
Eğitimde kullanılabilecek internet sayfalarının tanıtımı(örn; canva, kahoot gibi),
Rehberlik çalışmaları üzerine yazılar,
Sınava hazırlanan öğrencilerimize tavsiyeler,
Lise veya üniversite eğitiminin daha verimli hale getirilmesi,
Yapılan bir etkinliğin gözlemlenmesi ve değerlendirilmesi,
Yayınevlerine soru yazan öğretmenlerimizin tecrübeleri,
Önemli günler ve haftalar ilgili duygu ve düşünceler,
…

Öğretmenlerimiz, öğrenci davranışlarının nedenleri ve sonuçları üzerine yazılar yazabileceği gibi öğrencilik ve öğretmenlik anılarından da bahsedebilir. Aynı şekilde öğrencilerimiz de okul ile ilgili anılarını veya fikirlerini yazabilirler.
Bize yazı göndermek isteyen öğretmen ve öğrencilerimizin yazılarını ve çalışmamıza katkıda bulunabilecek fikirlerini bekliyoruz.
İyi çalışmalar dileriz.